AKTUALNOŚCI

Kulinarna przestrzeń profesjonalistów

Zobacz co u nas słychać!

Charytatywna Kolacja z Top Chef'ami

CO: Kolacja charytatywna.
KTO: Dora Metal i 6 TOP CHEF’ów na rzecz Michała Szymke
GDZIE: Centrum Techniki Kulinarnej ul. Racjonalizacji 5
KIEDY: 29 września 2018

CEL: Zebrać środki na rehabilitację Michała Szymke, po to aby mógł ponownie samodzielnie chodzić!

Wyjątkowe menu degustacyjne przygotuje dla Was 6 wyjątkowych TOP CHEF’ów:
Mateusz Czekierda (inicjator kolacji)
Anna Klajmon
Wit Szychowski
Damian Wajda
Sergiusz Hieronimczak
Kamil Kędzierski


______________MENU KOLACJI CHARYTATYWNEJ______________


*Damian Wajda – amuse-bouche czyli na uciechę dla Waszych ust.
– Halibut z naparem z suszonego jesiotra, malinami i szczawiem.
– Tatar z gęsi z gęsią krwią i gorczycą.
– Młody ziemniak z kremem z trawy polnej i miodu pitnego.
– Głąbek z mangoldu i kaszanki w sosie cydrowym.
– Pasztet z wątróbki indyczej z agrestem i briosz z palonym masłem.

*Wit Szychowski – 2 przystawki na zaostrzenie apetytów.
– Taco z selera z wędzoną makrelą, majonezem z werbeną cytrynową, piklowaną kalarepą, winogronami i rukwią wodną.
– Pączek z kaszanki faszerowany konfiturą z malin, czerwonej cebuli i tymianku z sosem z polików wołowych i palonej marchwi.


*Sergiusz Hieronimczak – ślepe ryby czyli zupa na rozgrzewkę.
– Zupa z ziemniaków i pora z wędzonym jesiotrem.
– Garnisz: ziemniaczany krokiet z estragonem, cavior, oliwa z dymek, chips z chleba i maku.


*Anna Klajmon – danie główne: mięsna uciecha.
– Świeca wołowa z pure z dyni, jadalną szyszką, sałatą rzymską i oliwą lubczykową.


*Kamil Kędzierski – danie główne: rybne szaleństwo.
– Jesiotr z brukselką i grzybami.

*Mateusz Czekierda – deser czyli słodkie zakończenie wieczoru.
– Szpajza śląska czyli mus czekoladowy z solą, krakersem i limonkową pianką.
__________________________________________________________________




ZAPAMIĘTAJ DATĘ: SOBOTA 29 WRZEŚNIA, GODZINA 18:00
ZANOTUJ MIEJSCE: CENTRUM TECHNIKI KULINARNEJ DORA METAL, UL. RACJONALIZACJI 5
💳 ZRÓB PRZELEW NA KONTO FUNDACJI W KWOCIE – 250 zł
LUB KUP VOUCHER BEZPOŚREDNIO W CENTRUM TECHNIKI KULINARNEJ.
ZAPROŚ INNYCH DO UDZIAŁU W KOLACJI
ZJEDZ Z NAMI

OBSERWUJ PROFIL NA BIEŻĄCO, OPOWIEMY O KUCHARZACH, MENU I O NIESPODZIANKACH PODCZAS KOLACJI.
❗️100% ❗️DOCHODU Z KOLACJI TRAFIA BEZPOŚREDNIO DO FUNDACJI I PRZEZNACZONA JEST NA REHABILITACJĘ MICHAŁA

🔜 ZAREZERWUJ MIEJSCE JUŻ TERAZ!

📧 MAIL: biuro@centrumtechnikikulinarnej.pl
(wyślij potwierdzenie wpłaty na konto Fundacji Sedeka)
☎️ TELEFON: +48 22 847 65 86

📆🕖 DATA I GODZINA:
sobota 29.09.2018, godz. 18:00

🗺 ADRES:
Centrum Techniki Kulinarnej Dora Metal
ul. Racjonalizacji 5
02-673 Warszawa

💳 CENA:
250PLN za osobę / w cenie: kolacja – menu degustacyjne + kieliszek wina i wódki

❗️100% DOCHODU Z KOLACJI TRAFIA BEZPOŚREDNIO DO FUNDACJI I PRZEZNACZONY JEST NA REHABILITACJĘ MICHAŁA

DANE DO PRZELEWU:
Fundacja Sedeka
ul. Grzybowska 4 lok. 132.
00-131 Warszawa
Nr konta: 93 2490 0005 0000 4600 7287 1845
Tytuł przelewu: 11379 – Grupa OPP – Szymke Michał


🔹ORGANIZATORZY:
Centrum Techniki Kulinarnej Dora Metal oraz Mateusz Czekierda

🔹PARTNER BENEFICJENT:
Fundacja Sedeka

🔹PARTNERZY/SPONSORZY:
BUKAT
BIDFOOD FARUTEX
DEVALANDO
GASTRO MAGIC WYPOŻYCZALNIA
KANTYNA RESTAURACJA I BAR
KOSZARY ARCHE HOTEL
STUDIO KULINARNE DEVALANDO
WYBOROWA
ZESPÓŁ SZKÓŁ GASTRONOMICZNYCH POZNAŃSKA


🔹PATRONAT MEDIALNY:
BIELSKO.INFO
BIELSKIE DROGI
JAJA W KUCHNI
ULALA CHEF
PORADNIK RESTAURATORA
RADIO VICTORIA
SZEF KUCHNI

Kucharz Doskonały- ponownie w Centrum Techniki Kulinarnej